Aktiviteter

I Troldemosen er der hver dag mange aktiviteter. Det er eksempelvis aktiviteter indendørs som samling, sanselege, rollelege, bagning, kommunikationslege og meget mere. Udendørs har vi to meget forskellige legepladser, som stimulerer og udfordrer børnenes leg, samspil og mulighed for bevægelse.

Svømning: I Troldemosen har vi svømmeforløb, hvor vi låner et varmtvandsbassin i nærområdet. Svømning giver børnene større bevægefrihed, da meget af tyngdekraften bliver fjernet. Dette er en stor motivation til træning og det bliver sjovt at kunne bevæge sig i og under vand.

Sang og musik:  En stor del hverdagen i Troldemosen er fyldt med musik og sang og der er tilrettelagte forløb med rytmik og samspil. Gennem flere år har Troldemosen haft samarbejde med Yasmin Elvira Steenholdt, som kommer og arbejder med børnenes syv sanser gennem musik. Yasmin formår at give alle børn "en stemme", et øjebliks ro og glæde i mødet med musikken. 

Ridning: Vi er så heldige at kunne kigge ud på det grønne område "Mosen", hvor der går heste. Hver mandag er der ridning i Troldemosen og børnene har skiftevis rideforløb. Personalet er uddannet inden for sansemotorisk træning på hest og kan tilpasse træningen til det enkelte barn. Alle børn kan ride på en hest - hvad enten det er liggende, siddende eller stående. Mange af børnene synes, at det er sjovt at kunne få lov til at bevæge sig rundt på hesten, mens den er i bevægelse.

Tandemcykel: Giver børnene en fornemmelse af hvordan det er at være på cykeltur og være den der styrer cyklen. Den voksne kan hjælpe til når bakken bliver for stejl eller benene bliver for trætte. Den voksne kan styre hvor deltagende barnet kan være, så barnet får en god cykeloplevelse og træning.

  Positivt menneskesyn

Grundlaget for arbejdet i Troldemosen er, at vi møder børnene med et positivt livs- og menneskesyn. Vores fokus ligger på børnenes ressourcer og udviklingspotentialer. 

  Tværfaglig indsats

Vores tværfaglige indsats tager udgangspunkt i, at alle børn er forskellige og derfor tilrettelægges arbejdet ud fra det enkelte barns behov. Igennem motiverende leg og aktivitet, understøtter vi børnenes udvikling bedst muligt.

✔  Tæt forældresamarbejde

Forældrene er en vigtig samarbejdspartner i Troldemosen. Særligt i samspillet med forældrene, kan vi tilrettelægge den bedst mulige indsats omkring det enkelte barn.

Tilgængelighedserklæring